Profesjonell i uniform

Hei hei!

I går kom jeg over et veldig positivt innlegg i en avis om helsenorge, og jeg ble så glad. Fordi etter at jeg selv startet å jobbe i dette berykta helsevesenet så vet du akkurat hva "flertallet" tenker om deg når du er på jobb. Og det er trist, for stort sett er det kun det negative som blir satt i fokus. Da jeg leste overskriften på dette innlegget ble jeg først forbanna, for det så veldig negativt ut og jeg tenkte egentlig bare at det er tragisk hvis enda en person skal få lov til å rakke ned på helsepersonell som hjelper andre.

Altså, ja det kan hende noen ikke passer så godt i jobben de har som andre. Og sånn er det med alle jobber. Ikke bare de hvor man jobber med mennesker. Men jeg tror at vi alle gjør det vi evner best for å kunne hjelpe de som trenger den ekstra hjelpen. Og ikke alle er vi like tålmodige, selv om vi har en uniform som skal presenteres jobben vår og oss på best mulig måte. Det å være profesjonell til alle arbeidstider hos alle mennesker er ingen fiks på null komme niks. Det er faktisk en ganske stor prøve til tider, og vi er mennesker vi og, inne i disse draktene. Det må jeg bare si, at noe av det folk tar seg retten til å kritisere kan ikke alltid være lett å legge bort etter arbeidstiden. For å få en personangrep på jobb kan ikke være særlig gøy. Det har ikke hendt meg, men jeg kan lese og høre jeg og. Det som blir sagt til oss på jobb, skal bli sagt til oss som den personen som står der i uniform. Ikke den personen som står under, naken og tviholder på alle sine følelser for å opptre profesjonelt. En ting jeg selv kan si er at jeg får testet tålmodigheten min på jobb, på hver eneste vakt. Og takk og lov for at jeg har lært å telle til 10. Den kommer utrolig godt med til tider.
Det skal sies at jeg mener også at en pasient, bruker eller kunde for den saks skyld har "alltid rett". Altså skal man alltid lytte til det de sier og ta en avgjørelse eller avhandling etter det. Oss som jobber i helsevesenet vil alles beste, og gjør så godt vi kan for å hjelpe. Og jeg er så takknemlig for den jobben jeg har i hjemmesykepleien hvor man møter så mange forskjellige fantastisk flotte kollegaer og pasienter.

Jeg ble bare så paff når jeg tok meg selv i å bli sint på en overskrift i går, når innlegget bare var masse masse ros og skryt til helsenorge! Og jeg ble så glad når jeg leste det, for det er ikke ofte nok. Dessverre. Den gode jobben skulle vært mye sterkere trekt opp og frem til hele folkemengden og alle utenforstående. Jeg vil at du skal vite at når jeg er på jobb, og går i uniform så vil jeg kun ditt beste. Og gjør alt jeg kan for å oppnå det. Hvordan du tolker mine handlinger er opp til deg. Jeg vil jo alltid ditt beste enten jeg går i uniform eller ikke. Men å rakke ned på et menneske personlig, som er på jobb er respektløst i mine øyne.

Hva mener du om jobben helse personell gjør?
♥ Jannicke

16

fint bilde:)

litt bra synes jeg, men kunne vært bedre:)

livetmitt93: Takk! :) Hva er du ikke synes er bra?

litt bedre service, og få eldre inn på hjem osv:)

livetmitt93: med tanke på eldre inn på hjem osv, så er det ofte veldig mange mennesker koblet til samme sak noe som kan bli vanskelig p forholde seg til. Som for eksempel pårørende som ikke er enig med helsepersonellet. Og det er tilfeller hvor pasienten selv ikke ønsker å legges inn på hjem. Det finnes ikke en makt som kan tvinge et menneske på hjem dersom h*n ikke vil, og klarer seg til en viss grad hjemme med hjelp.. min opplevelses er hvertfall at det alltid blir tilrettelagt på best mulig måte. Men alt dette er min oppfatning da, skjønner at andre tenker annerledes men derfor vil jeg gjøre det jeg kan for å argumentere i mot :) hehe!

Kjempebra skrevet. Et viktig poeng du kommer med der :)

minkampmotmobbing98: tusen takk!:)

mitt poeng: var de som vil inn og ikke får den hjelpen de trenger.

livetmitt93: det kan jeg forstå

UTROLIG bra skrevet!!

Fredrikke Gustavsen: tusen takk! <3

Vi har jo hatt en del kontakt med helsevesenet det siste året ettersom kona mi fikk diagnosen Alzheimer i september 2016 og det hat utelukkende vært positivt.

suttung: så godt å høre! :D

Helt enig med deg, det er alltid den ansattes jobb å "please" kunden med det man tilbyr. Synes helsevesenet i Norge i stor grad er flinke til dette men de har ofte rammer som ikke stemmer overens med det de selv kanskje ønsker å gjøre/tilby. Regelverk er regelverk. men mennesker er mennesker også..

Jessica Kristiansen: det er helt sant og det kan være en skikkelig utfordring å forholde seg til i enkelte situasjoner..

Flott blogg du har!!

Keep up working!

Klem

MrBerg.blogg.no

mrberg: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar