Leve godt for lite penger!

Nå har jeg fundert i flere dager på hvordan jeg skal skrive dette innlegget, men nå bare setter jeg igang også ser vi hvor det ender.

Jeg leser andre blogger, daglig. Og for en stund tilbake kom jeg over et innlegg av en dame opp i 20 årene hadde skrevet. Det handlet om en kjedelig dag, så det endte med et nytt kjøp. Altså et basseng til under 500 kroner. Javel, greit nok - det er et billig basseng, for det var stort. Men det jeg reagerte på var at denne bloggeren presterte i å skrive "dette har jo alle råd til". NEI!! Alle har ikke råd til det. Når jeg leser sånt så får jeg så vondt av andre voksne mennesker, som kanskje sitter med barn selv og leser av ei yngre jente at alle har noen hundre lapper ekstra. Det finnes normale familier, på 2-3 eller kanskje 4 under samme tak som skraper etter penger før neste lønning. Kanskje rart å høre fra meg, ja. Selv er jeg medlem i en gruppa på facebook som heter "leve godt for lite penger", og det kommer frem mye fint og mye trist i den gruppa. Man får et lite innblikk i hvordan enkelte har det med økonomien sin, uten at man kanskje ønsker det. For det gjør forferdelig vondt når du forstår at en liten gutt eller jente må klare seg med minimalt, mens bestevennen kanskje får alt han eller hun peker på!

Er selv 20 år, bor for meg selv og har kun deltidsjobber. Vet akkurat hvordan det er å leve minimalt, og jeg er én person å dekke. Føler virkelig med dere som dekker for fler. Vi skal være evig glad så lenge vi har mat på bordet og tak over hodet. Alt det andre er bare bonus på bonus.Verden er utrolig urettferdig, og jeg mener man skal tenke to ganger før sånne påstander kommer frem. Og denne jenta som skrev dette innlegget mente nok ikke noe med det. Men jeg bare tar meg i å tenke at det er en grunn for at det ofte er flaut snakke om hvor lite penger man har, og ikke hvor mye. Personlig mener jeg at kontrastene man ser på en "rik" og "ikke rik" person, selv her i Norge, er alt for stor. Vi er alle like hjelpeløse én dag, uansett!

Jeg anbefaler alle å følge den siden på facebook HER - det legges ut utrolig mange gode tips!

♥ Jannicke

14

Det var litt god å lese dette for jeg ser jo det samme som du skriver om, det går veldig mye i shopping og litt sutring over dårlig råd. Jeg valgte å bli heime for å ta meg av min demente kone og det ga en nedgang på 40% i lønn.

suttung: det er dessverre et sårt tema for mange å snakke om.. det skulle vært mer positivt uansett om du har mye eller lite å rutte med :) jeg forstår valget ditt veldig godt <3

Så flott å lese om et slikt viktig og sårt tema <3

Victoria Larsen: å tusen takk! Viktig å få det frem <3

Utrolig godt skrevet! Og det ligger mye sannhet i det. Det er ikke alle som har råd til alt mulig hele tiden.

Jessica Kristiansen: tusen takk! Nei, det er helt sikkert.. :)

Veldig viktig tema å snakke om, bra skrevet :)

Julie Storlien: tusen takk!:)

alle har ikke råd til det nei:)

livetmitt93: nei absolutt ikke :)

Kjempebra innlegg! viktig tema :-)

Signe Berly Fatland: Tusen takk! :)

Jeg er helt enig med deg. Flott innlegg:)

Miss Graciani: Tusen takk! :))

Skriv en ny kommentar