Kjære syklist - bli så sint på meg du bare vil!

Kjære syklister - som overhode ikke kan regler! Hvis dere i tillegg til å sykle, også kjører bil så er jeg flau på deres vegne. 

Dette gjelder selvfølgelig ikke alle syklister, men det gjelder for mange av dem. Når man sykler i veien skal det følges de samme reglene som bilister skal følge. Kommer du til et rødt lys, så skal du stoppe - ikke kaste deg over på fortauet for å slippe unna det røde lyset. Du har selv valgt å sykle i veien, da får du godta at det finnes regler også. Og når vi først er litt inne på dette med fortau for fotgjengere, så kan jeg like gjerne også fortelle hvordan man skal bruke en fotgjenger overgang eller et fotgjenger felt. Der skal man gå på bena nemlig. Ikke trille på hjul. Hadde du kjørt bil så hadde du ikke kjørt over på fortauet i all hast for å komme fortere frem, og du hadde heller ikke fulgt med på rød/grønn mann lyset. Du følger vel da rød, gul og grønn lyset - de runde ringene vet du? Det er det du skal følge når du velger å sykle som et kjøretøy. Og ja, sykkelen din blir faktisk et kjøretøy på veien. 
Men du da, som sykler i veien og følger en del av reglene. Kanskje er du en av dem som glemmer å vise hvilken vei du skal? For en sykkel har ikke blinklys, og det er ikke normalt å kunne lese hverandres tanker! Skal du plutselig svinge inn på en annen vei så skal du fysisk vise det til meg som bilist med hele armen din. Jeg skal tydelig kunne se at nå skal du svinge, så du ikke kan forårsake en livsfarlig situasjon. For du vet vel hvor sårbar du blir på to hjul? Da spiller det ingen rolle om du sykler eller kjører scooter/moped/motorsykkel. 2 hjul gjør deg ekstra sårbar! 

Jeg prøvde meg som syklist til jobb forrige uke, og jeg sitter igjen med så utrolig mye provoserende inntrykk. Uerfaren syklist som jeg er, velger jeg å holde meg til et rolig/normalt tempo på fortauet eller der det er merket av felt for syklister. Der føler jeg ikke at jeg er i veien for noen, og hvis det skulle være noe - som for eksempel at mennesker tar mye plass og går ved siden av hverandre, jo da plinger jeg da. Men en sånn en ringeklokke, for å varsle at jeg kommer så ingen skvetter når jeg suser forbi. Det finnes nemlig dere å, som tror at alle kan høre syklene deres. Alle kan ikke det! Og ikke alle sykler gir fra seg så veldig mye lyd heller. Husk på det før du skremmer livet av en fotgjenger. Hadde det vært et lite barn hadde du helt naturlig sakket ned og vist enormt mye mer respekt enn om du skulle passert et voksent menneske. Tygg litt på det neste gang - før du tar avgjørelsen om du vil skremme noen eller ikke. 

Jeg så alt for mange som syklet UTEN HJELM! Altså hva tenker dere med? Ikke hodet hvertfall. Og ikke er dere vel veldig interessert i å ta vare på det hodet dere har heller? Jeg ser folk i alle aldre uten hjelm. Til og med små barn som har lært av mamma og pappa. Men faktisk det aller verste jeg kan se er - barn som sykler med hjelm, ved siden av mamma, pappa, onkel eller tante UTEN HJELM! Hvorfor liksom? Hvorfor skal du be barnet ta på seg noe du selv ikke vil ha på engang?? I mine ører og for mine øyne er det helt på trynet rett og slett. Jeg så til og med en eldre dame som syklet i sine fine sommerklær med slippers og selvfølgelig uten denne hjelmen da. Det er faktisk veldig ukult å ikke tenke sikkerhet. Alle vi "voksne" vil vel være forbilder for de yngre? Jeg synes ikke du kan kalle deg voksen i det hele tatt om du ikke vil vise andre hva som er rett og hva som er galt - sikkerhetsmessig. 

Jeg kan virkelig ikke forstå meg på enkelte mennesker! Jeg håper virkelig at du som føler deg truffet av noen av disse påstandene tar deg til vett før du forteller meg rett og galt. 
Og vær så snill å les - dette gjelder absolutt ikke alle syklister. Men føler du deg truffet så vil jeg påstå at det gjelder DEG! 

♥ Jannicke - med dagens utblås! 

10

Fantastisk skrevet 😉 Har en følelse av at mange syklister tror de har egne lover og regler.

laptoplifestylemamma: Tusen takk! :) Ja det kan absolutt virke sånn..

Bare hyggelig :)

Enig med deg :)

Fine bilder!

Bruk hodet - bruk hjelm :)

Torunn: Helt sant :)

Helt enig!

Syklister i marka/på lysløper kan være et mareritt. De kommer susende i vill fart og har man hund er det bare å håpe på at en selv har rask reaksjon og at hunden ikke tar et skritt ut t il siden og blir påkjørt. Det var min lille utblås:-)

Janniche: Det er helt sant, de skal varsle at de kommer! Noe veldig få av dem tar seg bryet med å gjøre.. dessverre

Dette var bare så herlig bra.

suttung: Tusen hjertelig takk <3

Skriv en ny kommentar